Това е блогът на Габи Тур за приключения в Родопите

Лични истории, преживявания, пътеписи и новини от Родопите

Луд приключенски уикенд в Дивата ферма

Защо луд ли? Защото ще ви изкара от суматохата на забързаното ви ежедневие и ще ви накара да полудеете от удоволствие слушайки тишината на планината, селския петел, шумоленето на дъбовете, крясъците на птиците и жуженето на пчелите. Ще полудеете от чистотата на въздуха, истинския вкус на плодовете и зеленчуците и уханието на мащерка. Но нали за това са Родопите – карат те да полудяваш от любов и мъка, от радост и тъга, от нежност и топлина.

Акценти:  село Горно поле конна езда в Дивата фермакаякинг по река Арда – село Бориславци

Село Горно поле се намира на около 10 км преди град Маджарово идвайки от София, Пловдив, Кърджали, Хасково. Селото е с надморска височина 380 м и е сгушено между защитените местности Черна скала и Пчелен камък, предлагащи изключително живописни и спиращи дъха гледки.

Дивата ферма, където се настаняваме, ни предлага гостоприемство, екологична храна, уют и топлина, които са като мехлем за натоварените ни от градския шум и блъсканица души.

Конна езда – инструкторът ви Ники и ездитните коне на Дивата ферма ще ви поведат по древен римски път към тракийски светилища, скални релефи и причудливи скални форми. Конният поход е приятен и романтично виещ се през дъбова гора.

Каякинг по Арда – двучасовата разходка с туристически каяци по река Арда е незабравима – лека, приятна, тя ще ви прекара покрай живописните вулканични скали на Маджаровския кратер и възхитителните меандри на река Арда. Ще наблюдавате отблизо черни щъркели и белоглави лешояди и ще си съберете полускъпоценни камъчета.
Село Бориславци е разположено на брега на язовир Ивайловград. Тук ще посетите етнографската сбирка на Христо Чолаков, която е една от най-богатите в Източните Родопи. Ще пийнете по кафе в таханджийницата на бай Христо, ще опитате тахан с мед и ще научите повече за „течния шоколад на Източните Родопи“ – сусамовият тахан и за неговиет свойства на афродизиак.

Пълното описание на програмата може да видите ТУК.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: