Трансродопски веломаршрут

Трансродопският веломаршрут в Родопите беше създаден от екипа на Габи Тур в сътрудничество с фондация Къща за книги и приключения в периода 2011 – 2013г. Над 500 км свързани в едно пътеки и черни пътища могат да се преминат с велосипед от Западни през Източни Родопи до границата с Гърция. Освен самия маршрут като трасе и маркировка, е развита мрежа от къщи за гости, има отпечатана карта и качени всички gps следи В ТОЗИ САЙТ.

Цялостно финансиране получихме по проект „Новото тракийско злато“. През двете години на планиране, трасиране, маркиране и популяризирането му бяхме подкрепени от редица колеги и съмишленици от Байкария, Българска асоциация за алтернативен туризъм, организаторите на фестивала в Банско, фестивали „Дни на предизвикателствата“ и „Зелени дни“, списание „360“, Българско дружество за защита на птиците и др.

Фото кредит: Мая Къркаличева, демо тур, юни 2014г

Маршрутът има за цел да стимулира планинското колоездене и активната почивка в Родопите, в съчетание с местното гостоприемство и натурална храна на къщите за гости от мрежата Новото тракийско злато. По този начин се подпомага развитието на алтернативен поминък за местното население, който им носи приходи и в същото време е природощадящ.

Координатор на дейностите по планиране, теренно обхождане, маркиране и маркетинг беше Михаела Кирчева – мениджър туризъм и маркетинг в Габи Тур. Подизпълнители бяха експертите от фондация „Къща за книги и приключения“ Васил Флоров и Кирил Макаров.

След приключване на проекта през 2014 г екипът по създаването му продължава да го популяризира и да организира вело походи по Трансродопския маршрут, осигурявайки устойчивост и дългосрочно развитие на дестинацията.

Свързани статии:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: