Трансродопи влезе в БТВ

Трансродопският веломаршрут влезе с репортаж в новините по националната телевизия БТВ след участие на репортера Ладислав Цветков в колоездачен тур по маршрута през октомври 2015.

Велопоход Ивайловград

виж Програмата на колоездачния тур от репортажа

Трансродопи е създаден в периода 2011-2013г, с финансиране по проект Новото тракийско злато . Координатор „туризъм“ по проекта и главен виновник за маршрута е Михаела Кирчева, която Лади посочва като „добрият пример за предприемчивост и родолюбие“ в статията. Заедно с Васил Флоров и Кирил Макаров от фондация „Къща за книги и приключения“ сформират екип, който планира, трасира и маркира машрута на терен. Следва изработването на карта Трансродопи и промотиране на Трансродопи на фестивали и чрез организирани програми като тази.

Маршрутът Трансродопи е сред многобройните постижения на проект „Новото тракийско злато„, който е един от малкото устойчиви проекти в България. Това е благодарение на участието и усилията на местни експерти и организации от Източните Родопи. Опитът на местните хора, в съчетание с експертизата на холандските партньори, сътвориха чудеса.

Екипът на Габи Тур отговаряше за туристическата част на проекта и след приключване на финансирането през 2014 год. продължава и до днес работата по развитие и популяризиране на създадената мрежа от къщи за гости, фермери и атракции „Новото тракийско злато“ и дестинация Източни Родопи.

Целият материал и видеото на Лади по БТВ гледайте ТУК

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: