10 блога за Родопите, които да следвате

Чудесно е, че блог културата в България се развива, а за малкият ни приключенски екип е още по-радващо, че все повече блогъри отделят специално място за Родопите.

Тук сме събрали 10 блога, в които Родопите се радват на заслужено внимание.

Родопски хроники

родопски хроники

Това е единственият блог, посветен изцяло на Родопите, с полезни статии за забележителности, празници, маршрути и съвети за пътуване. Всички материали са плод на личните преживявания на автора. Фокусът е върху приключенската и нестандартна страна на планината.

Time2travel.bg

Тук блогърката Юлия е създава специален „Пътеводител за Родопите“, в който описва забележителна част от обекти и маршрути в Родопите. Всички те са старателно подредени в категории, с което онлайн пътеводителя се превръща в ценен ориентир за планиране на следващото ви пътуване.

Щастливи Родопи

Блогът е на Ивайло Ангелов, който описва живота на семейството си в Горно поле (Маджарово, Източни Родопи). Покрай интересните семейни истории, читателят се потапя в магията на Източни Родопи, научава интересни факти и черпи вдъхновение да посети района.

Trips Journal

е блогът на Панайот Толев, посветен на българските планини. Естествено Родопите заемат достойно място, с превес на Западната част, но блогът предлага изключително ценна информация за планински маршрути, забележителности, съвети за преходи и места за спане.

Пътешествия без край

На Венета Николова предлага интересни предложения за пътуване до по-малко познати места в Родопите. Венета е журналист и фотограф и влага страст и творчество във всяка своя статия, посветена на различни кътчета от магичната планина.

Блогът на Чиро

Интересен и завладяващ стил на автора Кирил Желев – Чиро, който завършва всяка своя статия с видео. Комбинация 2 в 1 – блог и влог. Има отделен сектор Родопи, плюс описания и съвети за различни маршрути и приключения в Родопите.

Друми в думи

с Ели Иванова – блог за пътешествия в България. Ели е събрала в своето творческо кътче интересни и лесно достъпни места в Родопите. През 2020г от печат излезе и книга „Седем дни в Родопите – от Ивайловград до Гоце Делчев“. Всеки маршрут в блога е много добре описан и освен това съдържа полезни съвети за приятно прекарване.

Отбивки

е блогът на Иван и Елина, в който те описват своите пътувания като начин на живот. Добре, че са заложили на Родопите – в блога ще откриете солидно количество прекрасни бягства до всички кътчета на планината на Орфей.

Деца на планина

Не можех да пропусна блога на Радослав Байрактаров, в който той описва приключенията със своите деца и в тях завидно място заемат красивите Родопи. Много велокилометри са навъртяни из Родопите от тези прекрасни хора и всички преживявания Радо е описал по завладяващ начин в блога си.

Magic Hour Dreamscapes

За завършек съм оставила черешката на тортата, която съм избрала да бъде фоторазказът на Иван Миладинов за преживяването му да снима грабливи птици от укритие в Маджарово. Когато чета такива статии, душата ми прелива от радост и гордост, че това го има в България и най-вече в Източните Родопи.

Това бяха нашите блогърски открития за Родопите, които споделихме с вас. Надявам се да са ви привлекли вниманието и да се абонирате за всички тях, за да пътувате по-често до любимите ни Родопи.

Ако си открил нещо полезно за себе си в тази статия, абонирай се (горе вдясно), за да получаваш най-новите статии директно в твоя имейл (1 статия месечно). 
Или сподели какво мислиш в коментар по-долу. Всяко мнение е важно за нас. Благодарим!
Реклама

6 thoughts on “10 блога за Родопите, които да следвате

Add yours

  1. Благодаря ти , че си ме включила в тази класация. Чак сега я видях. И сайтът ти е супер!

  2. Здравейте, благодаря за включването на моя блог в този интересен списък за Родопите! Много се радвам да попадна тук.

    1. Здравейте, Ели,
      Благодаря за отзива! Блогът ви заслужено е в този списък, а ние сме щастливи, че почитателите на Родопите са все повече 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: